Kofte

Ingredienten
  • 350 gr lamsgehakt (of rundergehakt of een combinatie)
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 theel komijn
  • Snufje zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 uitje
  • ½ ei
  • 1 theel tomatenpuree uit blikje
  • 3 eetl paneermeel
Bereiding
Meng het gehakt met paprikapoeder, komijn en een snufje zwarte peper. Rasp de ui of hak hem heel fijn en meng door het gehakt. Hak ook het knoflookteentje fijn en voeg toe. Kneed de tomatenpuree, ei en paneermeel door het gehakt.
kofte 01kofte 01kofte 01kofte 01

Maak ongeveer 10 middelgrote ballen en druk deze plat. Verhit een (grill)pan en voeg een beetje olijfolie toe. Bak de koftes aan beide kanten in een beetje olie bruin en gaar. Lekker met een salade zoals de Turkse bulgur salade of in een pitabroodje.